FARKLI BİR ALFA YORUMU
27 Nisan 2017

Grafik sanatçısı Alex Imnadze son derece hırçın ve agresif bir konsepte imza attı. Grafik sanatçısı ilhamını ise Alfa Romeo 6C ve Disko Volante’den aldı.
FARKLI BİR ALFA YORUMU

Alfa Romeo’nun gerçek bir süper spor otomobile ihtiyacı var. Bu gerçek grafik sanatçılarını harekete geçirdi. Antonio Paglia, hibrit motorlu C18 Concept otomobilini çizmişti. Şimdi de bir başka İtalyan grafik sanatçısı İtalyan spor marka için tamamen farklı bir spor otomobil önerisi getiriyor.

Alex Imnadze Alfa Romeo 6C ve Alfa Romeo Disco Volante’den esinlenmiş. Ancak Alex Imnadze’nin Alfa Romeo 6C Disco Volante’sinin dış görünüm olarak 1950’lerin yarış otomobili ile pek bir alakası yok. Sadece ön çamurluklar yüksek aerodinamik verimliliğiyle döneme damgasını vuran yarış otomobilini birazcık andırıyor. Carrozzeria Touring o yıllarda boru tipi şasinin üzerine son derece zarif kıvrımları olan bir karoser giydirmişti. Zarif hatlardan ilham alan sanatçı ana tasarım teması olarak kadın vücudundan esinlenmiş.

6C Disco Volante’nin burun tasarımı geleneksel Alfa ızgarasına ev sahipliği yapıyor. Ön can direklerden itibaren başlayan ve uzun motor kaputu boyunca uzanan oluklar ön ızgaranın tasarımını tamamlıyor. Alfa ızgarasının sağ ve sol yanında ise dikey çıtalarla süslenmiş devasa hava girişleri bulunuyor. 

Yorumlar