Elektrikli ve hibrit araçlar haftası 10-11 Eylül’de İstanbul’da
20 Temmuz 2022

Elektrikli ve Hibrit Sürüş Haftası’nın üçüncüsü, 10-11 Eylül 2022 tarihleri arasında, İstanbul’da gerçekleştirilecek.
Elektrikli ve hibrit araçlar haftası 10-11 Eylül’de İstanbul’da

 

Geleceğin teknolojileri günümüzde artık her zamankinden daha yaygın bir hale geldi. Çevreci, sessiz ve çekici elektrikli otomobiller de bunların en başında geliyor. Otomotiv sektörü mobiliteye evrilirken, Türkiye’de de elektrikli araçların deneyimlenmesi ve tüketicinin daha yakından inceleyerek bilinçlendirilmesi için önemli adımlar atılıyor. Türkiye’de ilk kez 2019 yılında düzenlenen Elektrikli ve Hibrit Sürüş Haftası’nın üçüncüsü 10-11 Eylül tarihlerinde İstanbul’dagerçekleştirilecek. Garanti BBVA’nın finans sponsoru olduğu bu özel etkinlik birçok farklı markanın destekleriyle, Electric Hybrid Cars Dergisi ile Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği (TEHAD) tarafından düzenleniyor. Etkinlikte, ülkemizde pazara sunulan modellerden henüz Türkiye’de satışa sunulmayan modellere kadar birbirinden özel elektrikli ve hibrit araç modeller yer alacak. Aynı zamanda, üniversitelerin ve girişimcilerin katılımıyla yerli projeler de misafirlerin beğenisine sunulacak. Etkinlik kapsamında, otomobil ve teknoloji meraklıları bir hafta sonu boyunca elektrikli araçları pist üzerinde deneyimleme şansı bulacak. Bununla birlikte, drone yarışları, otonom araç parkuru ve solar destekli şarj üniteleri gibi birçok farklı etkinliğe katılım sağlayabilecek. Elektrikli ve Hibrit Sürüş Haftası kapsamındaki tüm aktiviteler halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Katılımcılar kayıtlarını etkinlik alanında veya elektriklisurushaftasi.com web sitesi üzerinden yapabilecek.

“Elektrikli mobiliteye olan farkındalığı artırmak için çalışıyoruz”

Her sene dünya çapında elektrikli araçlar günü olarak kutlanan 9 Eylül tarihinin önemine vurgu yapan TEHAD Başkanı Berkan Bayram, “Sektör, elektrikli mobiliteye doğru evriliyor. Biz de bu yönde olan farkındalığı artırmak için her yıl elektrikli araçlar gününü özel bir etkinlikle kutluyoruz. Bu yıl üçüncü kez düzenleyeceğimiz Elektrikli ve Hibrit Sürüş Haftası’nın ilk iki etkinliğinde 5 binin üzerinde katılımcı ile bu farkındalığı yarattık. Geçtiğimiz yıl ziyaretçiler pistte bulunan 23 elektrikli ve hibrit otomobil modeliyle toplamda 4 bin 200 tur attı. Bu sene ise bu rakamı çok daha yukarılara çekmeyi ve heyecanı yükseltmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni teknolojiler ve modeller hakkında özel etkinlikler

Elektrikli araçların çevreye sağladığı büyük katkıların yanı sıra elektrikli araç çözümlerinde geliştirilen yeni teknolojiler vemodeller hakkında önemli etkinlikler düzenlenirken otomobilseverlerin de bunları deneyimlemesi sağlanıyor. TEHAD öncülüğünde Elektrikli ve Hibrit Sürüş Haftası etkinliğinin sloganı ise, “Duymak yetmez, denemek gerek”! Tüketiciler, elektrikli araçları deneyimlerken etkinliğe katılan sektör profesyonellerinden elektrikli araçlar, otonom sürüş, hibrit motorlar, şarj istasyonları, batarya teknolojileri gibi birçok farklı konu hakkında bilgiler de alabiliyor. Elektrikli ve Hibrit Sürüş Haftası, çevreye saygılı ve sıfır emisyonlu araçların ülke çapında yaygınlaşması bakımından da önemli bir rol üstleniyor.

Yorumlar