ELEKTRİKLİ BMW İ4 GELİYOR
12 Aralık 2019

BMW i4 seri üretim öncesinde kış testlerine devam ediyor.
ELEKTRİKLİ BMW İ4 GELİYOR

BMW, markanın karakteristik özelliklerini koruyan en yeni elektrikli modeli BMW i4’ü adım adım seri üretime taşıyor. BMW’nin i3’ten sonra tamamen elektrikli olarak geliştirdiği ve ürettiği ikinci modeli olan BMW i4, benzersiz sürüş dinamiklerini, sportif hissi, zarif tasarımı, birinci sınıf kaliteyi ve dört kapılı bir Gran Coupé'nin geniş konfor ve işlevselliklerini bir arada sunacak. 2021 yılında yollarla buluşması hedeflenen BMW i4’ün üretimi Münih'teki ana fabrikada gerçekleştirilecek.

2023 yılına kadar, 25 elektrikli modeli yollarla buluşturmayı hedefleyen BMW Group, bu hedefteki en önemli temsilcilerinden biri olan BMW i4'ü bataryaların en çok zorlandığı kış koşullarında zorlu testlere tabi tutuyor. 5. nesil BMW eDrive teknolojisi BMW i4’ün yanı sıra, BMW iX3 ve BMW iNEXT’te de görev alacak. BMW i4 için geliştirilen elektrik motoru, yaklaşık 530 HP maksimum güce sahip. 80 kWh kapasiteli yüksek voltajlı batarya BMW i4'e yaklaşık 600 kilometrelik bir menzil kazandıracak. Bataryalar yaklaşık 35 dakika içinde yüzde 80 oranında şarj edilebilecek. Bu da 6 dakikalık bir şarj ile yaklaşık 100 kilometrelik bir menzile ulaşmasını sağlayacak.

BMW i markasının ilk Gran Coupé'si olmaya hazırlanan BMW i4 etkileyici performans özellikleriyle de öne çıkıyor. BMW i4, 0-100 km/s hızlanmasını yaklaşık 4,0 saniyede gerçekleştirirken 200 km/s’nin üzerinde son hıza ulaşabilecek.

Yorumlar