EĞİTİM MERKEZİ’Nİ ÖZEL SEKTÖRE AÇTI
03 Ağustos 2016

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Fabrikası’ndaki Teknik Eğitim Merkezi’ni özel sektöre açarak sektörün kalifiye eleman ihtiyacına katkıda bulunuyor.
EĞİTİM MERKEZİ’Nİ ÖZEL SEKTÖRE AÇTI

1967 yılında Otomarsan adıyla kurulan Mercedes-Benz Türk nitelikli eleman gücünü artırmak hedefiyle Hoşdere ve Aksaray Teknik Eğitim Merkezleri’ni kurdu. Her iki lokasyonda da 30 yıldır çalışanlarına yüksek kalitede eğitim veren Mercedes-Benz Türk, İstanbul’daki Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda yer alan sektörel gereklere uygun 13 adet eğitim atölyesi, laboratuvarları ve uzman eğitim kadrosu ile eğitim merkezini özel sektöre de açtı. Verilen eğitimlerde doğrudan ihtiyaç noktaları hedef alınarak etkin bir öğretim gerçekleştiriliyor.

Mercedes-Benz Türk, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve EASA tarafından uçak bakım ve eğitim hizmeti verme onayına sahip Türk Hava Yolları Teknik çalışanlarına üç farklı alanda kısaltılmış deneme eğitimi vererek ilk demo eğitimini gerçekleştirdi.

Daimler AG bünyesinde mesleki eğitim ve gelişim konusunda bir ölçüt haline gelmiş olan ve kısa süre önce bu alanda GAN (Global Apprenticeship Network – Küresel Çıraklık Ağı) Türkiye birincilik ödülüne de layık görülen Mercedes-Benz Türk Hoşdere Eğitim Merkezi, özel sektörün ihtiyaçlarına göre teknik bilgilerin yoğun uygulama ile pekiştirilmesini sağlıyor.

Yorumlar