DS’İN CENEVRE SÜRPRİZLERİ
01 Mart 2016

DS, başta 402 HP’lik 0 emisyonlu E-Tense konsept aracı olmak üzere birçok yenilikle Cenevre Otomobil Fuarı’nda yer aldı.
DS’İN CENEVRE SÜRPRİZLERİ

DS’nin en fazla satılan modeli DS 3'ün DS Wings ön ızgaraya sahip olan yeni versiyonu, kendine özgü ve dinamik versiyonuyla Cenevre'de ilk kez görücüye çıktı. DS, ileri teknoloji, üstün zarafet ve tamamıyla sportif eğilim ile dolup taşan 208 HP’lik DS 3 PERFORMANCE modelinin “Hatchback” ve “Cabrio” versiyonlarının dünya prömiyerini de Cenevre’de gerçekleştirdi. DS markasının geleceğini eşsiz bir tasarım, 0 emisyonlu 402 HP güç ve 516 Nm tork üreten elektrikli güç ünitesi ile gözler önüne seren E-Tense, fuarın yıldızlarından biri oldu.

Gelecek, DS markasının lansmanından 1 sene sonra E-Tense ile göz önüne seriliyor. 4.72 metre uzunluğunda ve 1.29 metre yüksekliğinde olan E-Tense, 402 HP güç ve 516 Nm tork değerlerini 0 emisyona sahip elektrikli motorundan sağlıyor. Formula E’de edinilen deneyimle oluşturulan teknolojik altyapıda lityum-ion piller aracın merkezine konumlandırıldı. Yüzde yüz elektrikli E-Tense’in menzili şehir kullanımında 360 km, karma kullanımda ise 310 km. 1.8 ton ağırlığındaki E-Tense 250 km/s maksimum hıza ulaşıyor ve 0-100 km/s hızlanmasını 4.5 saniyede tamamlıyor.

E-Tense’in GT otomobillerine yakışır tasarımında krom omurga hattı, özel yeşil renkli aracı boylu boyunca geçiyor. DS’nin kanat formundaki krom ön bölümü, 3 boyutlu yazıcıda üretilen radyatör ızgarası ile iç içe geçmiş biçimde tasarlandı. Yaratıcılık, bilgi ve deneyim, DS E-Tense oluşturulurken bir araya geldi. Arka cam kullanılmayan E-Tense’de tasarımcılar, bu alanda olabildiğince özgür hareket edebildiler ve dijital geri görüş sistemlerinin en son teknolojilerini araca aktardılar.

LED teknolojili ön ve arka aydınlatma elemanlarında değerli mücevher ve saatlerden esinlenildi. Farlarda DS Active LED Vision teknolojisine kullanıldı ve her koşulda kusursuz aydınlatma hedeflendi. 1955 DS modelinden esinlenilen tavana yerleşimli sinyal lambaları ve gövdenin bir uzantısı gibi görünen LED stop lambaları, gelecekteki DS modelleri için ilham verecek. E-Tense’in iç mekanı 800 saatlik el işçiliği sonucunda Cenevre Otomobil Fuarı’na hazır hale getirildi. Lale formundaki direksiyon simidi gibi geleceğe ışık tutan detaylarla bezeli olan E-Tense, Fransız stili lüksü yüksek kaliteli malzemelerle buluşturuyor.

Yorumlar