DS'İN 2035 HAYALİ: X E-TENSE
06 Mayıs 2018

DS tasarımcılarının 2035m yılı hayali özgün ve çarpıcı bir otomobil olan DS X E-TENSE ile hayat buluyor.
DS'İN 2035 HAYALİ: X E-TENSE

Sıra dışı ve seçkin tasarım fikirlerini gerçeğe dönüştürmek üzere kurulan DS Automobiles markası bu haklı üne ek olarak Fransız el sanatlarının elçisi görevini de üstleniyor. Mükemmel işçilik ve teknolojiyi en iyi şekilde harmanlayan DS Automobiles, arzu nesnesi otomobillere hayat verme misyonunu devam ettiriyor.

Hızla değişen günümüz otomobil endüstrisinde DS Automobiles çalışanları, içlerindeki otomobil tutkusuyla belirlenen kriterleri harmanlayarak rüyalarındaki geleceğin otomobilini hayata geçiriyorlar. Söz konusu tutkulu yolculuğun meyvesi olarak ise DS X E-TENSE hayat buluyor.

DS Automobiles çalışanlarının 2035 vizyonu günümüz otomobil yaklaşımlarından çok daha farklı. DS tasarımcıları ileri teknolojiyle yenilikçi form ve çizgileri harmanlıyor. DS tasarımcılarının vizyonu; olağanın dışına çıkmayı seven, yeniliğe açık ve yeni şeyleri deneyimlemeyi seven kullanıcılara hitap ediyor ve Fransız lüksünün geleceğine yön veriyor.

Ön tekerleklerin içinde konumlandırılan iki adet elektrik motoru sayesinde tamamen elektrikli olan DS X E-TENSE benzersiz bir sürüş deneyimi vaat ediyor. Yol kullanımında 400 kW (500 HP) güç üreten sistem, DS'in Formula E programının arkasındaki teknik ekip olan DS Performance tarafından geliştirilen süspansiyon ayarlarının da devreye girdiği 'pist' modunda 1.000 kW (1.360 HP) güç üretiyor. Karbon fiber şasi yenilikçi bir yay ve torsiyon çubuklu süspansiyon sistemi üzerinde otururken, çekiş, güç aktarımı veya fren gibi yol tutuş dinamikleri, performansı yol şartlarına uyarlamak üzere tasarlanan gelişmiş bir aktif sistem tarafından kontrol ediliyor.

Yorumlar