DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4
14 Kasım 2020

DS Automobiles’in şarj edilebilir hibrit DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4 modeli Türk tüketicisiyle buluştu.
DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4

DS Automobiles tarafından sunulan şarj edilebilir hibrit sistem tamamen yeni bir teknolojinin önünü açıyor. Bir adet turbo beslemeli benzinli ve iki adet elektrik motorundan oluşan üç motorlu sistem toplamda 300 BG güç üretirken, DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 bünyesinde barındırmış olduğu üstün teknolojiyle pazarda referans noktası oluşturuyor.

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4; 300 BG güç, dört tekerlekten çekiş sistemi, 58 km tamamen elektrikli sürüş menzili, 34 gr/km CO2 emisyon değeri ve yeni WLTP sertifikasyon döngüsünde karma koşullara göre 100 km'de 1,5 litre benzin tüketimi gibi özellikleri bir arada sunan ilk SUV oldu. Yeni ölçüm yöntemi daha önceki yöntem ile karşılaştırıldığında günlük kullanım özelliklerini daha fazla yansıtıyor.

Fransa’da geliştirilen bu teknoloji pazardaki en gelişmiş SUV’a hayat veriyor. 200 HP güç üreten 1.6 litre hacimli PureTech motoru her bir aksa entegre edilen ve her biri 109 BG güç üreten iki adet elektrikli motor destekliyor. Elektrik motorları, 13,2 kWh kapasiteli, arka koltukların altına yerleştirilmiş bataryadan enerji alıyor. Sistemin ürettiği toplam 300 BG ve 520 Nm tork DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4’ü, 0’dan 100 km/sa hıza sadece 5,9 saniyede ulaştırıyor ve 235 km/sa azami sürate taşıyabiliyor.

Sürücü, farklı sürüş modlarından birini seçebiliyor. Farklı sürüş modları sunan sistemde ilk çalıştırma anında ‘Elektrikli Sürüş’ modu devreye giriyor. Sistem 13,2 kWh kapasiteli batarya ile 58 km tamamen elektrikli menzil kullanıma sunuyor. DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 tamamen elektrikli sürüş modunda 135 km/s hıza ulaşabiliyor. Otomobil bu modda kullanılmakta iken dinamik ihtiyaçlar haricinde arkadan itişli olarak çalışıyor. Yolculuk, açık bir yolda başlayıp elektrikli sürüşün en verimli olduğu sıkışık şehir trafiği ile buluşacak ise elektrikli sürüş menzili, eSAVE seçeneği ile sürüşün ilerleyen bir etabına kadar muhafaza edilebilir hatta ihtiyaca göre sürüş sırasında bu menzil artırılabilir.

Otomobilin sürüş sırasında kendi kendisini şarj edebilmesinin haricinde DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4,herhangi bir ev ya da iş yerine kolaylıkla kurulumu gerçekleştirilebilen bir 7,4 kW gücündeki DS şarj ünitesi otomobilin şarjını %0’dan 0’e 1 saat 45 dakika içinde şarj edebiliyor. Bu istasyonun kurulum hizmeti ile ilgili danışmanlık tüm DS STORE’larda otomobil siparişi ile eşzamanlı olarak sunuluyor. DS şarj ünitesi haricinde otomobilin şarj edilebilmesi için ise standart donanımında iki adet kablo sunuluyor. Bunlardan birincisi, halka açık şarj istasyonlarında kullanılması için mod 3 kablo iken diğeri ise güvenli bir geleneksel topraklı prizden 1,8 kW güç çekilebilmesini sağlayan mod 2 kablo. Halka açık şarj istasyonları DS şarj ünitesi ile aynı şarj performansını sunarken mod 2 kablo ile otomobil yaklaşık 7 saatte (örneğin gece boyunca) %0’dan 0 şarj seviyesine ulaşmasını sağlıyor.

Hibrit sistemin önemli faydalarından biri ise programlanabilir ön iklimlendirme seçeneği. Otomobil şarj istasyonuna bağlı iken ya da şarj seviyesi P’nin üzerinde iken yola çıkış saatinin merkezi medya ekranına tanımlanması sayesinde önceden ısıtılmış ya da soğutulmuş otomobile binmenin sağlayacağı ek konfor, haftanın farklı günlerinde farklı saatler için de elde edilebiliyor.

Yorumlar