DÖRDÜNCÜ NESİLLE DAHA DİNAMİK
16 Mart 2016

Sınıfının en dinamik modellerinden biri olan Kia Sportage, dördüncü ve yeni nesille tamamen yeni bir tasarım ve yeni teknolojilerle geliyor.
DÖRDÜNCÜ NESİLLE DAHA DİNAMİK

Kia Sportage, yeni tasarımı, ileri teknolojileri ve üstün donanım özellikleri ile yollara çıktı. Kia’nın kompakt SUV modeli Sportage, yeni ve dördüncü nesliyle satışa sunuluyor. SUV pazarının önemli modellerinden Sportage, yenilikçi ve sofistike özellikleriyle dikkat çekiyor. Araç içi özellikler, yüksek kaliteli malzemeler, konfor, rahatlık ve güvenliği artıran teknolojiler yeni Sportage’ta sürücülerle buluşuyor. Bunların yanı sıra sürüş ve yol tutuş açısından yapılan geliştirmeler, motor ve şanzıman teknolojileri ile üstün verimlilik ve performans elde ediliyor.

Yeni Sportage'ın boyutlarındaki en önemli değişiklik, kabinde daha çok yer açmak için dingil açıklığının 30 mm büyütülerek 2.670 mm'ye çıkarılması oldu. Bütün araç, bir önceki modele göre 40 mm daha uzayarak 4.480 mm uzunluğuna çıktı. Ön uzantı 910 mm'ye genişlerken arka uzantı ise 900 mm'ye daraldı. Yükseklikte ve genişlikte ise bir değişiklik olmadı. Keskin hatları ve pürüzsüz yüzeyi Yeni Sportage’a daha dinamik bir görünüm kazandırıyor. Bugüne kadarki en aerodinamik Sportage’ın sürtünme katsayısı 0.35 Cd’den 0.33 Cd’ye düştü.

Yeni Sportage’ın iç mekanı da yenilendi. Modern ve zarif özelliklere sahip iç mekan aynı zamanda üst düzey izolasyon ile dış gürültüyü en aza indiriyor. Genişliğin ve sportifliğin vurgulandığı yeni iç mekanda ön taraf, “gösterge” ve “kontrol” bölümü olarak ikiye ayrılıyor. Gösterge bölümünde, sürücü gösterge paneli ve yeni 7.0 inç büyüklüğünde orta konsoldaki gösterge ekranı bulunuyor. Dokunmatik bilgi, eğlence ve navigasyon sistemi ile sürücüler tüm bilgileri kolaylıkla görebiliyor. Görüş alanı hem ön hem de arka taraf için iyileştirildi. Yan aynalar, sürücünün arka görüşünü bozmayacak şekilde kapı üzerine biraz daha düşük yerleştirildi. Yeni gövdenin daha geniş boyutları, dördüncü nesil Sportage’ın kargo alanının 465 litreden 503 litreye genişlemesi anlamına geliyor.

Yeni Sportage, Euro NCAP çarpışma testlerinde mümkün olan en yüksek beş yıldızlı güvenlik derecelendirmesini aldı.

Yeni Sportage’ta bütün motorlar, Euro 6 emisyon standardıyla uyumlu olarak geliştirildi. 1.6 litrelik GDI motor 132 PS güç ve 160,8 Nm tork üretiyor. Aerodinamik verimliliği artırılan motor, düşük emisyon ve yakıt tüketimi vaat ediyor. 177 HP güç üreten T-GDI motor, 1,500-4,500 d/d aralığında 265 Nm tork kullanıma sunuyor. 

Yorumlar