DETROIT’TE ESKİ GÖRKEMLİ GÜNLERE DÖNÜŞ
11 Ocak 2016

Detroit’te düzenlenen ve bu yıl 50 kadar yeni otomobilin lansmanna ev sahipliği yağacak olan Kuzey Amerika Otomobil Fuarı (NAIAS), kapılarını açtı.
DETROIT’TE ESKİ GÖRKEMLİ GÜNLERE DÖNÜŞ

Bu yılın ilk otomobil fuarı olan NAIAS, 24 Ocak tarihine kadar ziyaretçileri kabul edecek. 50’ye yakın dünya ve Kuzey Amerika lansmanının gerçekleşeceği fuarda dünyanın birçok yerinden markalar gövde gösterisi yapacaklar. Fuara ev sahibi Amerikalı üreticiler dışında Audi, Mercedes, Porsche ve BMW gibi Alman üreticiler damgasını vurmaya hedeflerken İskandinav Volvo, Koreli Hyundai’nin lüks markası Genesis ve Japon Lexus da yenilikleriyle ilgi odağı olmayı hedefliyor.

Güvenliği ile ünlenen Volvo yeni ürünlere ve yeni teknolojilere yatırım yapan Volvo, premium sedan pazarına iddialı bir giriş yapmaya hazırlandığı S9 modeli ile Detroit’te yer alırken, Hyundai ise lüks markası Genesis’in ilk modeli olan ve 2016 yılının ortalarında Amerika pazarında satışa sunulması hedeflenen G90 ile ziyaretçileri karşılıyor. Yine Uzak Doğulu bir başka üretici olan Toyota’nın lüks markası Lexus ise yıl ortasında Avrupa’da da satışa sunulacak olan yeni LC ile boy gösteriyor. Porsche, 572 HP gücündeki yeni 911 Turbo S’i sergilerken BMW ise 370 HP gücündeki en küçük M modeli M2 Coupe ile fuar ziyaretçilerini ağırlayacak. Mercedes premium sedan pazarındaki temsilcisi E-Serisi’nin yeni neslinin yanı sıra SLK’nın yerini alan yeni SLC’yi de yine ilk kez Amerika’da sergiliyor.

Alternatif yakıtlı araçlara verilen önemin arttığı bir ortamda Hyundai ix35 Fuel Cell, Toyota Mirai, Honda FCV gibi hidrojenli çözümlerin ilgi çekeceği kesin. Bunların en yeni olan Audi Q6 h-tron üç adet elektromotorla 429 HP güç üretiyor ve tam şarjla 500 km yol kat ediyor.

Yorumlar