DAKAR İÇİN HAZIR
20 Eylül 2016

Bu yıl Dakar ve İpek Yolu rallilerinden Peugeot 2008 DKR ile zaferlerle dönen Team Peugeot Total ve Red Bull Peugeot 3008 DKR’yi tanıttı.
DAKAR İÇİN HAZIR

Peugeot’nun Rosario’daki zaferin ardından Velizy-Fransa’da 8 aylık titiz bir çalışmanın sonucu olarak geliştirilen yeni Dakar yarışçısı markanın Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtacağı yeni SUV modelini baz alıyor. Peugeot’nun iki tekerlekten çekiş felsefesine sadık bir yapı sergileyen yeni Peugeot 3008 DKR aynı zamanda markanın 15 yıl 9 ay önce iki tekerlekten çekişli aracıyla elde ettiği ilk Dakar zaferine de gönderme yaparken dünyanın en zorlu arazilerini alt etmek için dört tekerlekten çekişin gerekli olmadığını gözler önüne seriyor.

Peugeot mühendisleri 3,0 litrelik V6 silindirli çift turbo beslemeli motoru geliştirmeye devam etti. Önümüzdeki yıl Dakar’da yarışacak olan ve alt devirlerde çok daha yüksek tork değeri sunan motor böylece çok daha yüksek bir çekiş gücü sunuyor ve buna bağlı olarak çok daha sürülebilir bir yapı vaat ediyor. En güncel Dakar regülasyonları motordaki kısıtlayıcının çapını geçtiğimiz yıl kullanılan 39 mm yerine 38 mm olarak kullanılmasını öngörüyor. Bu ise yaklaşık 20 HP güç kaybı anlamına geliyor. Mühendisler güç kaybını dengelemek için de bir dizi optimizasyonlar yaptılar. Yapılan iyileştirmeler sonucu motorun tork ve güç eğrisi aşağıya çekilirken, motor artık maksimum gücünü daha düşük bir devirde kullanıma sunuyor, ki bu da sürülebilirliği arttırıyor.

Peugeot mühendisleri 2008 DKR’de kullanılan süspansiyon sistemini Peugeot 3008 DKR’da daha da geliştirdi. Mühendisler ayrıca geçtiğimiz sene Peugeot 2008 DKR’da tanıtılan iklimlendirme sistemini ekiplerin kabin içi konforunu arttırmak üzere daha da geliştirdiler. 

Yorumlar