COROLLA 50’NCİ YILINDA YENİLENDİ
06 Haziran 2016

Ardında bıraktığı yarım asırda 44 milyonun üzerinde satış adedine ulaşan Toyota Corolla yenilendi. Yeni Corolla Haziran’ın son haftasında satışa sunulacak.
COROLLA 50’NCİ YILINDA YENİLENDİ

Toyota ürün gamının en popüler aracı olmayı sürdüren Corolla şimdi 50. yılını kutluyor. 1966 yılından bu yana 150 ülkede 44 milyondan daha fazla satış adedine ulaşan Corolla, Toyota’nın toplam global satışlarının da yüzde 20’sini oluşturuyor. Güçlü tasarım ve üstün kaliteyi daha fazla ön plana taşıyan Yeni Corolla, Toyota’nın Under Priority ve Keen Look tasarım dilini kullanarak yeni bir ön yüze kavuştu. Yeni Corolla’nın kabininde ise yalnızca araç içi teknolojik özelliklerde değil, aynı zamanda premium algısında da önemli iyileştirmelere imza atıldı.

Güçlü tasarım ve üstün kaliteyi daha fazla ön plana taşıyan Yeni Corolla,  D segment araç görünümünü, sunduğu daha geniş ön alt ızgara, yeni tampon tasarımı ve yenilenmiş bagaj üstü krom detayı ile kuvvetlendirdi.

Dış tasarımında göz alıcı yeni LED farlar, kusursuz LED ışık çizgisi, LED arka stop lambaları ve karartılmış arka ve arka yan camlar ile kapı kollarındaki yeni krom detaylar prestij algısını en üst seviyeye taşıdı.

Yeni Corolla’nın kabininde ise yalnızca araç içi teknolojik özelliklerde değil, aynı zamanda premium algısını arttıran önemli iyileştirmelere de imza atıldı. Kabinde yapılan bu kapsamlı düzenlemeyle birlikte yenilenen özellikler arasında, sportif klima paneli, 7 inç Toyota Touch 2 dokunmatik ekran, 4,2 inç renkli (TFT) çok fonksiyonlu ekran yer alıyor. Ayrıca yumuşak doku malzemeler, saten krom detaylar ve lake siyah kaplamalar iç kabin dizaynında sofistike görünümü güçlendirdi. Ayrıca benzinli modellerde geliştirilmiş yeni nesil Yokuşta Kalkış Destek Sistemi (HAC3) Yeni Corolla’da sunulan bir diğer özellik.

Yeni Corolla, 1.4 D-4D turbo dizel ve 1,33 litre Dual VVT-i, hem VVT-I ile Valvematic sistemlerine sahip 1,6 litre benzinli motor olmak üzere iki benzinli motorla satışa sunuluyor. 1.4 D-4D dizel motor, Toyota’nın MultiMode otomatikleştirilmiş şanzımanıyla sunulurken, 1.6 litre benzinli motorlar düz vitesin yanı sıra Multidrive S otomatik şanzıman seçeneği ile tercih edilebiliyor. 

Yorumlar