CENEVRE OTOMOBİL FUARI: VOLKSWAGEN
06 Mart 2019

Volkswagen, ID. Buggy, Yeni Passat, Passat Variant R-Line Edition, Touareg V8 TDI ve T-Roc R olmak üzere birçok yeniliği tanıttı.
CENEVRE OTOMOBİL FUARI: VOLKSWAGEN

Volkswagen, Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda 5 modelin dünya tanıtımını yaptı. Fuarda, Passat’ın 8. neslini ve sınırlı sayıda üretilecek Passat Variant R-Line Edition’ın yanı sıra, 421 PS gücü ile markanın en güçlü dizel SUV’si olacak Touareg V8 TDI’ı ve kompakt SUV modeli T-Roc’un, yüksek performanslı versiyonu ‘T-Roc R’ı ve elektrikli Buggy konsept modelini ilk kez görücüye çıkarttı.

Volkswagen buggy efsanesini Cenevre’de elektrikli konsept model olarak hayata döndürdü. Amerikan buggy araçlarından esintiler taşıyan ve modüler elektrikli araç alt yapısına (MEB) sahip olan yeni konsept model, yeni platformun çok yönlülükte ulaştığı noktayı gözler önüne seriyor. Volkswagen’in buggy konsepti, Kaliforniyalı atalarının izinden gidiyor. O tarihlerde Beetle şasisi temel alınmıştı, şimdiyse MEB platformu aynı esnekliği sağlıyor. MEB alt yapısına sahip yeni araç, tam elektrikli platformun yalnızca seri üretimi yapılan modeller dışında da kullanılabileceğini gösteriyor. Klasik anlamda bir buggy aracın yeniden yorumu olan ve aslına sadık bir tasarıma sahip modelin sabit tavanı veya bildiğimiz anlamda kapıları bulunmuyor. Genel görünümde, büyük boyutta jantlar, off-road lastikler ve kapısız eşik tasarımı ile ön plana çıkıyor. 

Yorumlar