CENEVRE OTOMOBİL FUARI: PEUGEOT
04 Mart 2019

Geleceği elektrikli araçlarda gören Peugeot, Peugeot Sport Engineered 508 Concept ile buna uygun bir konsept sergiliyor.
CENEVRE OTOMOBİL FUARI: PEUGEOT

Peugeot Sport tasarımcıları teknik olarak Peugeot 508 Hybrid’in bir türevi olan Peugeot Sport Engineered 508 konsept otomobilini geliştirirken bugüne kadar Peugeot otomobillerinde benzeri görülmemiş bir performansı, düşük emisyon salınımı ile mümkün kılan ve görsel olarak da şık ve atletik bir tasarıma sahip olan bir spor otomobile hayat verdiler.

Peugeot Sport mühendisleri benzersiz bir ivmelenme performansı elde etmek için üç motorun (önde bir adet PureTech 200 ve bir adet 110 HP elektrik motoru ve arkada 200 HP elektrik motoru motor), iki güç kaynağının ve dört tekerlekten çekişin gücünü birleştirdiler. Sistem toplamda 500 Nm tork kullanıma sunuyor. 0-100 km/s: 4,3 sn ve maksimum hız: 250 km/s gibi son derece iddialı performans değerlerine karşın Peugeot Spor Engineered 508 konsept otomobili 49 gr/km (WLTP) CO2 emisyon salınım değerine imza atıyor.

Performanstan ödün vermeden şarj edilebilir hibrit araçların tüm avantajlarını sunan otomobil 11,8 kWh kapasiteli bataryasıyla 50 km'ye (WLTP) kadar elektrikli sürüş menzili sunuyor. Sport modunda termal ve elektrik güç kaynakları 190 km/s hıza kadar kullanıma sunulurken böylece her koşulda etkileyici bir hızlanma performansı kullanıma sunuluyor.

38 mm ve 41 mm çapında dört pistonlu kalipere sahip 380 mm çapında hava kanallı diskler söz konusu gücü dizginleyerek otomobili güvenli mesafede durduruyor. Peugeot 508’den alınan şasi araç gövdesini alçaltmak için revize edilirken ön iz genişliği 24 mm ve arka iz genişliği ise 12 mm arttırıldı. Sürüş keyfini daha da üst seviyeye taşımak için direksiyon hassasiyeti de optimize edildi.

Yorumlar