BMW M3 SEDAN VE BMW M4 COUPÉ YENİLENDİ
26 Eylül 2020

Günlük kullanım ergonomisi ile etkileyici bir performansı aynı potada eriten yeni BMW M3 Sedan ve Yeni BMW M4 Coupé tanıtıldı ve 2021’in ilk çeyreğinde satışa sunulacak.
BMW M3 SEDAN VE BMW M4 COUPÉ YENİLENDİ

Yeni BMW M3 Sedan ve Yeni BMW M4 Coupé, standart olarak sunulan altı ileri manuel şanzımanla fark yaratırken Yeni BMW M3 Competition Sedan ve Yeni BMW M4 Competition Coupé 8 ileri M Steptronic şanzımanla yollarla buluşuyor. Arkadan itiş seçenekleriyle sürüş keyfini doruklara çıkaran her iki modelin de kalbinde M TwinPower Turbo teknolojisine sahip yüksek devirli altı silindirli sıralı motor yer alıyor.

Yeni BMW M3 ve Yeni BMW M4 Coupé, üç farklı karakterde tercih edilebiliyor. Saf performans isteyenler, Yeni BMW M3 Sedan ve Yeni BMW M4 Coupé’yi 480 HP’lik sıralı altı silindirli motor, altı ileri manuel şanzıman ve arkadan itişli olarak tercih edebiliyor. Yeni BMW M3 Competition Sedan ve Yeni BMW M4 Competition Coupé'de ise aynı motorun 510 HP’lik versiyonu sekiz ileri M Steptronic şanzımanla bir araya geliyor ve gücünü arka tekerleklere gönderiyor. Her iki Competition modeli de gelecek aylarda dört tekerlekten çekiş sunan M xDrive seçeneği ile de satışa sunulacak.

Yeni BMW M3 Sedan ve Yeni BMW M4 Coupé, 0'dan 100 km/s hıza yalnızca 4,2 saniye ulaşabiliyor. Competition modelleri ise 0'dan 100 km/s hıza 3,9 saniyede ve 0'dan 200 km/s hıza ise yalnızca 12,5 saniyede ulaşıyor.

BMW, Yeni BMW M3 Sedan ve Yeni BMW M4 Coupé’yi altı ileri manuel şanzıman ve arkadan itişli olarak tasarlayarak aynı zamanda ağırlık tasarrufu da sağlamış oldu. Sekiz ileri otomatik şanzımandan 23 kilogram daha hafif olan manuel vites kutusu sayesinde ön-arka ağırlık dağılımı daha da iyileştirildi.

Yeni BMW M3 Sedan ve Yeni BMW M4 Coupé’de Adaptif M süspansiyon standart olarak yer alıyor. Yol tutuş performansını artıran diğer özellikler arasında M Servotronic direksiyon ve M Çekiş Kontrolü ile opsiyonel olarak tercih edilebilen M Drive Professional paketi bulunuyor. Tamamen yeni M Çekiş Kontrolü ile sürücüler aracın kontrollü bir şekilde kayması için müdahale eşiğini belirleyebiliyor.

Yeni BMW M3 Sedan ve Yeni BMW M4 Coupé, durma zamanı geldiğinde ise güçlü fren sistemi sayesinde maksimum sürüş güvenliği sağlıyor. Önde altı pistonlu kaliperler ve 380 mm diskler ile arkada 370 mm diskleri kavrayan tek pistonlu kaliperler güvenli bir duruş mesafesinin yakalanmasına olanak sağlıyor.

Yeni BMW M3 Sedan ve Yeni BMW M4 Coupé'nin orta konsolundaki yer alan M Modu düğmesini ile mevcut durumuna en uygun sürüş deneyimi yaşamak için ayarlamalar yapılabiliyor. Ayrıca, gösterge paneli ve Head-Up Display'deki ekranların tepki ve özelliklerini de bu düğme ile ayarlamak mümkün oluyor. ROAD ve SPORT modlarının yanı sıra, opsiyonel olarak M Drive Professional özelliğiyle TRACK modu da eklenebiliyor.

Yeni BMW M3 ve Yeni BMW M4 Coupé'de BMW Live Cockpit Professional'ın bir parçası olan 12,3 inç gösterge ekranı ve 10,25 inç Kontrol Ekranı ile yüksek çözünürlüklü dijital ekran grubu standart olarak sunuluyor.  Tamamen dijital gösterge ekranı ile navigasyon haritası, sürücü destek sistemleri, durum göstergeleri veya çevredeki alanın 3 boyutlu görselleştirmesi için gereken alanı yaratılabiliyor. Ayrıca, 10,25 inç bilgi-eğlence sistemi kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay bağlantılarını da destekliyor.

Yorumlar