AUDI’DEN 8 MİLYON QUATTRO
19 Ocak 2017

Audi’nin ilk olarak 1980 yılında lanse ettiği dört tekerlekten çekiş sistemi quattro ile donatılan 8 milyonuncu otomobil üretim bandından indi.
AUDI’DEN 8 MİLYON QUATTRO

İlk olarak 1980 yılında lanse edilen sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi quattro önemli bir kilometre taşına imza attı. Quattro ile birlikte dört tekerlekten çekiş sisteminin otomobillerdeki kullanımı yaygınlaşmaya başladı. Marka aynı ismi taşıyan Audi quattro ile 1980’lerde ralli parkurlarında da fırtınalar estirdi. Böylece quattro teknolojisi bir alt marka olarak da kabul gördü. Bugün gelinen noktada Audi Q7, Audi A4 allroad quattro, Audi A6 allroad quattro Audi A8, Audi R8 ve tüm S ve RS modellerinde quattro standart olarak sunulurken 100 kadar model/versiyonda da sipariş edilebiliyor. Sadece 2015 yılında tüm dünyadaki Audi satışları içerisinde quattro’nun oranı yüzde 44 olarak gerçekleşmişti. 262 bin adetle ise Audi Q5 listenin en başında yer aldı.

Audi Q5 aynı zamanda önemli bir kilometre taşının da başrol oyuncusu oldu. Meksika’da bulunan San Jose Chiapa tesisinde 8 milyonuncu quattro modeli üretim bantlarından indi. Bu bir Audi Q5 2.0 TFSI quattro oldu.

Yorumlar