ASTON MARTIN İLK ‘SUV’U ‘DBX’İ TANITTI
26 Kasım 2019

İngilizlerin 160 yıllık lüks markasının ilk SUV modeli bir spor otomobilin dinamikliği ile SUV’un çok yönlülüğünü aynı potada eritiyor.
ASTON MARTIN İLK ‘SUV’U ‘DBX’İ TANITTI

Tasarımıyla marka aidiyetine sadık kalan Aston Martin markasının ilk tam boyutlu beş koltuk modeli geniş iç mekan ve 623 litrelik (koltuklar dik konumda 832 litre) geniş bir bagaj kullanıma sunuyor. iç mekan 10,25 inçlik bilgi-eğlence sistemi ve 12,3 inç büyüklüğündeki iki adet dijital ekranla modern çağın gereklerini yerine getiriyor.

Doğal olarak konu bir Aston Martin olunca lüks kadar performans da öne çıkıyor. DB11 ve Vantage’da bulunan 4,0 litrelik çift turbo V8 motoru kullanan Aston Martin DBX için ayarlandı. 550 HP güç ve 700 Nm tork üreten motor; aktif egzoz sistemi ve silindir kapatma özelliği gibi teknolojilere sahip ve gücünü 9 ileri otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi üzerinden yola aktarıyor. 2.245 kg ağırlığındaki model, 0-100 km/s hıza 4,5 saniyede ulaşıyor ve maksimum hızı ise 291 km/s.

Alüminyum gövde hafif olduğu kadar yüksek rijitlik seviyesi sunuyor. Gövdeyi gelişmiş yeni nesil teknolojiler tamamlıyor. Standart olarak 48 Voltluk savrulma önleyici sisteme sahip adaptif havalı süspansiyon ve elektrik kontrollü adaptif amortisörlerle birlikte yüksekliği, çevre koşullarına bağlı olarak 145 mm arttırılıp 50 mm azaltılabiliyor.

Yorumlar