AR-GE’YE 1,3 MİLYAR DOLARI HARCADI
22 Mayıs 2016

Kia, 2015 yılından bu yana Ar-Ge’ye 1,34 milyar dolar harcayarak toplam gelirinin %3,1’i oranını yeni teknolojiler geliştirmek için harcadı.
AR-GE’YE 1,3 MİLYAR DOLARI HARCADI

Araç portföyünü geliştiren Kia aynı zamanda Ar-Ge yatırımlarını da arttırıyor. Kia, 2013’te 1,24 milyar dolar olan Ar-Ge yatırımlarını 2015’te 1,34 milyar dolara yükseltti. Bir süre önce Güney Kore’de yeni bir Ar-Ge merkezi açan, toplam gelirinin %3,1 oranını Ar-Ge’ye ayıran Kia, 2016 yılı yatırımlarıyla bu rakamı daha da yukarılara taşıyacak.

2008’den bu yana küresel satışlarını ikiye katlayan ve gelişmiş teknolojilere yatırım yaparak otomobil severlerin beğenisini kazanan Kia, sürdürülebilir bir vizyonla çevre dostu malzemeler kullanarak geleceğe odaklandı.

Üretim tesislerini en az çevresel etkiye ve en yüksek ekonomik değere sahip olan araçlar üretmek doğrultusunda şekillendiren Kia, çevreci modellerinin son örnekleri olan ilk şarj edilebilir hibrit elektrikli otomobili Kia Optima Plug-in Hybrid'i ve düşük emisyonlu hibrit modeli Kia Niro'yu geçtiğimiz Şubat ayında Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda sergilemişti.

Kia ayrıca sürüşe imkan veren ileri düzey sürüş destek sistemleri konusunda yaptığı çalışmaları “DRIVE WiSE” adıyla markalaştırdı. Ar-Ge yatırımları araç içi teknolojilerin geliştirilmesine de olanak sağlıyor. Kia modelleri, donanımları, güvenlik teknolojileri ve sezgisel ileri teknolojileri ile farklı bir dürüş deneyimi sunuyor. Kia, Ar-Ge merkezlerinde fark yaratan teknolojiler geliştirmeye devam edecek. 

Yorumlar