AMG’DEN 50. YILA ÖZEL KONSPET: GT CONCEPT
09 Mart 2017

Mercedes-AMG Cenevre Otomobil Fuarı’nda son derece şık bir dört kapılı coupe konsepti olan ve markanın 50. yıldönümü için tasarlanan GT Concept’i tanıttı.
AMG’DEN 50. YILA ÖZEL KONSPET: GT CONCEPT

Bu yıl 50. yıl dönümünü kutlayan Mercedes-AMG, geçmişteki ve günümüzdeki başarısını kutlamanın yanı sıra geleceğe yönelik planlar da yapıyor. Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenen 50. yıla özel tasarlanan Mercedes-AMG GT Concept, spor otomobil ve performans markası AMG’nin tasarlamakta olduğu geleceğin alternatif sürüş ve yapılandırmalarına işaret ediyor. Her şeyin ötesinde, bu dört kapılı coupe, AMG GT ailesinin büyümekte olduğunu müjdeliyor. SLS AMG ve AMG GT’den sonraki üçüncü model,  şirketin Affalterbach’taki fabrikasında tamamen AMG bünyesinde geliştiriliyor. Otomobilin ön ve arka kısım temel tasarım elemanları AMG GT ailesine olan akrabalığına işaret ediyor. Otomobilin ayna kamerasında bulunan “EQ Power+” ifadesi AMG’nin hibritleştirilmesi ile gelen artırılmış performansını simgeliyor.

AMG GT’nin başarı hikâyesini devam ettirmesi beklenen Affalterbach’ta üretilen dört kapılı spor otomobil, geniş bagaj hacmive değişken iç mekanı sayesinde günlük kullanıma da oldukça uygun. Bu yeni konsept coupé, yüksek işlevselliği ve AMG GT spor otomobillerin sportifliğini mükemmel şekilde harmanlıyor. Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenen Mercedes-AMG GT Concept otomobil, yeni üretilecek modellerin dış tasarımı hakkında ipucu veriyor.

Yorumlar