ALTINCI ODD GLADYATÖR ÖDÜLLERİ BELİRLENDİ
08 Ocak 2016

Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) düzenlediği “ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2015 Gladyatörleri” belli oldu.
ALTINCI ODD GLADYATÖR ÖDÜLLERİ BELİRLENDİ

Otomotiv sektöründeki 48 markayı temsil eden Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin ilkini 2010 yılında gerçekleştirdiği Gladyatör Ödülleri, altıncı yılını geride bıraktı. 2015 yılında gerçekleştirilen en başarılı marka ve çalışmaları 19 dalda ödüle layık görüldü.

Değerlendirmede bulunan ODD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, otomotiv sektörünün geleneksel organizasyonlarından birini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: “Geçtiğimiz 365 güne çok şey sığdırdık. 100’un üzerinde yeni model lansmanı gerçekleştirdik, 2015 Autoshow’da 2 Dünya, 62 Türkiye prömiyeriyle 600.000 ziyaretçi ağırladık, bir önceki yıla göre hatırı sayılır bir artışla satış gerçekleştirdik. 2016, tahminlerimize göre kolay bir yıl olmayacak ama göstergeler ışığında ekonomimizin büyümeye devam edeceğine inanıyorum. 2015 yılında otomobil ve hafif ticari araç pazarı, bir önceki yıla göre yüzde 26,1 büyüyerek 968 bin 17 adetlik bir sonuçla tamamlandı. Bunun 242 bin 421 adedini (4,42’lik büyümeyle) hafif ticari araç, 725 bin 596 adedini ise (#,54’lük büyümeyle) otomobil satışları oluşturuyor. Otomobil ve hafif ticari araç pazarının toplamına baktığımızda 1 milyona çok yaklaştığımızı görüyorsunuz. Bu sonuca, henüz resmi olmamakla birlikte yaklaşık 40 bin adetlik ağır vasıta satışını da eklediğimizde toplam otomotiv pazarının nihayet 1 milyon çıtasını aşarak, yaklaşık 1 milyon 8 bin adet civarında gerçekleştiğini görüyoruz. Her vesileyle söylediğimiz gibi aslında ülkemiz otomotiv sektörünün potansiyeli bunun daha da üzerinde, umarım ki sektörümüzü hep birlikte daha da ileriye götüreceğiz.“

Gecede tüm kategorilerde ödül alan firmalar, ödüllere paralel olarak hazırlanan ve ODD tarafından onaylanan logoların bir yıllık kullanım hakkına sahip olurken otomotiv sektörü ile birlikte yürüyen firmalar, ‘ODD Satış & İletişim Ödülleri, 2015 Gladyatörleri’ gecesinde de sektörü yalnız bırakmayarak geceye destek verdi. Gecenin ana sponsoru Bridgestone olurken; gecenin diğer sponsorları Castrol, BP, Vodafone, Koçfinans, BASF, AVIS, TEB, Gefco ve Aksigorta oldu.

19 dalda ödül alan Gladyatörler;

SATIŞ ÖDÜLLERİ

En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç Markası: KIA
En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Modeli: Ford Tourneo Courier
En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Markası: Ford
En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası: Infiniti
En Çok Satılan Otomobil Modeli: Fiat Linea
En Çok Satılan Otomobil Markası: Volkswagen
En Çok Satılan Otomobil ve Hafif Ticari Araç Markası: Volkswagen

İLETİŞİM ÖDÜLLERİ

Yılın Televizyon Uygulaması: Ford “Türkiye’nin Ford’u”
Yılın Gazete Uygulaması: Renault Clio “İlişki Durumu Aşk”
Yılın Radyo Uygulaması: Mercedes-Benz “AMG GT”
Yılın Dergi Uygulaması: Volkswagen “VW Golf 41 Yıllık Macerası”
Yılın PR/Etkinlik Uygulaması: Toyota “Hybrid Lezzetler”
Yılın Dijital ve Sosyal Medya Uygulaması: Volkswagen “Autoshow Canlı Yayın ve Sosyal Medya Entegrasyonu”
Yılın Outdoor Uygulaması: Jeep “Jeep Renegade’in Ayak İzleri”
Yılın Fuar Standı Uygulaması: BMW
Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi: Toyota “Korna Çalma Huzurumu Çalma”
Yılın Entegre İletişim Kampanyası: Mercedes-Benz “Yeni Vito Tourer”
Yılın Basın Lansmanı: Peugeot 308 Lansmanı
Yılın Jüri Özel Ödülü: Fiat Egea Lansmanı 

Yorumlar