AKÜDE TÜRK-JAPON ORTAKLIĞI!
04 Şubat 2016

İnci GS Yuasa, 200 milyon TL’lik yatırımla ihracat, istihdam ve ürün geliştirme hedefleriyle Türkiye ve Avrupa’da sektöre yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor.
AKÜDE TÜRK-JAPON ORTAKLIĞI!

Sektörünün ihracat lideri İnci Akü’nün, Japon akü deviyle ortaklığından doğan İnci GS Yuasa, ulusal ve uluslararası pazarlarda çıtayı yükseltiyor. İnci GS Yuasa’nın Türk ve Japon yöneticileri, İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında yeni hedeflerini açıkladı. Önceliği kapasite artırma çalışmalarına vereceklerini belirten İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik, 5 yıllık vadede yapılacak yatırım tutarının toplamda 200 Milyon TL’yi bulacağını söyledi.

5 ay önce İzmir’de atılan imzayla Türkiye’nin küresel anlamda büyük bir yatırımcı kazandığını vurgulayan Cihan Elbirlik, bunun İnci Akü için olduğu kadar Türkiye ekonomisi için de değer taşıdığını kaydetti. Ortaklıktan kısa bir süre sonra Türkiye ve Avrupa pazarı için güçlü hedeflerle yola çıktıklarını belirten Elbirlik, önümüzdeki 5 yıl için planlarını şöyle anlattı:

“Starter ve endüstriyel fabrikalarımızın kapasitelerini güçlendireceğiz ve beş yıllık süreçte toplam kapasitemizi 2 katına çıkaracağız. İnci GS Yuasa olarak toplam 200 milyon TL yatırım gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Toplam yatırımımızın P’sini teknoloji gelişimi alanında kullanacağız. Kapasite artırma çalışmalarıyla istihdam rakamımızı 5 yıl içinde 2 katına çıkaracağız. Böylece, Türkiye’deki işgücünü de katkı sağlayacağız. Geçtiğimiz yılın ikinci 6 aylık periyodunda toplam satış gelirlerimizde %3 büyüme gerçekleştirdik; hedefimiz 5 yıl içinde toplam satış gelirimizi 3 katına, ihracat satış gelirimizi ise 4 katına çıkarmak olacak.”

İnci Akü, EAS, Hugel, Blizzaro ve İnci Battery markalarını bünyesinde bulunduran İnci GS Yuasa’nın, yeni marka ve ürün teknolojileri konusunda hedeflerini açıklayan Elbirlik, “Mevcut ürünlerimizin yanı sıra GS Yuasa’nın öncelikli olarak Yuasa markalı ürünlerinin Türkiye’de üretimini gerçekleştireceğiz. İnci GS Yuasa olarak önümüzdeki 5 yıl içinde satış gelirlerimizi 3 katına çıkarmayı; Türkiye’de satılan her 4 starter aküden 1’ini, endüstriyel alanda ise her 3 aküden 1’ini üretmeyi amaçlıyoruz. Otomotiv, UPS (Kesintisiz güç kaynağı) ve Telekom alanlarında kullanılan aküleri en yüksek kalite standardı ile geliştirmeyi işimizin merkezinde tutuyoruz.” diye konuştu.

Yorumlar