ABD OTOMOTİVİNİN BİRİNCİSİ OLDU
02 Temmuz 2016

J.D Power’ın İlk Kalite Değerlendirme Raporu’nda Kia ABD'deki 33 markayı geride bırakarak kendi sektöründe birinci oldu.
ABD OTOMOTİVİNİN BİRİNCİSİ OLDU

Kia önemli başarılar kazanarak dikkatleri üzerinde toplamaya devam ediyor.  KIA, dünyanın en prestijli araştırma kuruluşlarından biri olan J.D Power'ın 2016 İlk Kalite Değerlendirmesinde ABD'deki 33 markayı geride bırakarak birinci oldu.

J.D Power'ın raporunda son 27 yılda kendi sınıfından zirveye ulaşan ilk marka olan Kia'nın bu yükselişi, Sportage ve Soul modellerinin göstermiş olduğu üstün performans sayesinde gerçekleşti. Öte yandan Kia’nın Rio, Cerato ve Sorento modellerinin her biri, kendi kategorisinde ilk üçte yer almayı başardı.

Kia'nın ABD pazarındaki satışları son yıllarda istikrarlı bir biçimde artarak yıllık 600.000 adet araç satış hedefinin üzerine çıktı. Pazardaki bu başarı, markanın J.D. Power’ın İlk Kalite Değerlendirmesinde gösterdiği performansı da olumlu etkiledi.

30 yıldır yapılan J.D. Power raporu, 26 segmentten araç sahiplerinin geri bildirimlerinin analizi ile oluşuyor. Rapora, araç sahiplerinin ilk 90 günlük kullanımı sonunda bildirdikleri sürüş deneyimleri, motor ve vites performansı ile kaliteye ilişkin değerlendirmeleri yön veriyor. 

Yorumlar