79.900 TL’DEN SATIŞA SUNULDU
27 Mart 2016

Sınıfına yeni standartlar getirme iddiasında olan yeni Nissan Navara pick-up pazarının performans ve konfor çıtasını yükseltiyor.
79.900 TL’DEN SATIŞA SUNULDU

Nissan, Pick-Up pazarındaki başarılı temsilcisi Navara’yı yeniledi. Nissan’ın 12’nci nesil pick-up’ı olarak yollara çıkan yeni Nissan Navara, yeni beş bağlantılı arka süspansiyon sistemiyle off-road yeteneklerinden ödün vermeden SUV benzeri sürüş konforu sunuyor. Yeni 2.3 dCi motor daha yüksek bir performans sunarken yakıt tüketimini ve emisyon değerlerini düşürüyor. SUV segmentinin lideri Nissan’ın 80 yıllık Pick-Up deneyiminin yansıması niteliğinde olan yeni Navara, 12’inci nesil ile pick-up sınıfına yeni standartlar getiriyor.

Nissan, yeni Navara’yı geliştirirken kendini kanıtlamış olan üstün off-road yeteneklerinden ödün vermeden Navara’nın konfor özelliklerini daha da artırmayı öncelikli hedef olarak belirledi. Söz konusu hedefi hayata geçirmek üzere Nissan tamamen yeni helezon yay ve amortisörlü beş bağlantılı bir arka aks geliştirdi. Navara söz konusu yeni arka süspansiyonun da katkısıyla son derece konforlu olduğu kadar üstün yol tutuş dinamikleri de sergiliyor. Yeni helezon yaylı süspansiyon daha önce kullanılan yaprak yaylı süspansiyon ile kıyaslandığında 20 kg daha hafif olmasıyla da önemli bir avantaj sunuyor. İyileştirilen arka süspansiyon tasarımı sayesinde daha yüksek bir manevra kabiliyeti sunan yeni Navara, 50 mm daha kısa dingil mesafesinin de katkısıyla 12,4 metrelik dönüş çapına imza atıyor.

Nissan yeni Navara’da daha önce de olduğu gibi iki tekerlekten çekiş ile dört tekerlekten çekiş olmak üzere iki farklı çekiş tipi sunuyor. Müşteriler standart olarak sunulan altı vitesli manuel şanzıman dışında opsiyonel olarak sunulan yedi vitesli otomatik şanzımanı da tercih edebiliyor. Yeni Nissan Navara’nın kaputunun altında görev yapan yeni 2.3 litre dCi motor, yerini aldığı önceki motorla kıyaslandığında yüzde 24 daha verimli bir yapı ortaya koyuyor ve sınıfının en temiz, en tutumlu motoru olarak öne çıkıyor. Motor 160 HP ve 190 HP olmak üzere iki farklı güç versiyonuna sahipken, yüksek güç versiyonunda çift turbo besleme teknolojisine yer verilmiş durumda.

Kargo alanını daha kullanışlı hale getirmek üzere 67 mm uzatılan yeni Nissan Navara’nın kargo alanı sınıfının en iyi değeri olan 1.578 mm’ye ulaşırken tüm versiyonlarda 1 ton yük taşıma kapasitesi sunuyor. Yeni Nissan Navara, yaz sonunda başlayıp sonbahara kadar uzanan zorlu test sürüşlerine tabi tutularak, Fransa'nın Lyon şehrinde düzenlenen törende “2016 Uluslararası En İyi Pick-Up Ödülü’nün” sahibi oldu. 

Yorumlar