2017 IAA: SKODA
11 Eylül 2017

Skoda, IAA Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tamamen elektrikli ve otonom sürüşe de olanak tanılan ilk konsepti VISION E’yi tanıtacak.
2017 IAA: SKODA

Konseptin dünya prömiyerini ilk olarak Şanghay’daki otomobil fuarında gerçekleştiren Skoda, tasarımını bir kez daha gözden geçirdiği aracıyla Frankfurt’ta şov yapacak. VISION E, markayı dijital geleceğe bir adım daha yaklaştırırken, araç içinde farklı bağlantı imkanları sunarak bu konuda da öncülük ediyor.

Alışılmışın dışında bir görünüme sahip olan ve Skoda’nın bundan böyle elektrikli araçlarında kullanacağı tasarım dilinin belirgin özelliklerini taşıyan VISION E, farklı bir ön görünüme kavuştu. Birbirinin tam zıt yönünde açılan kapılara sahip oluşu ve ortada B-sütununun bulunmayışıyla dikkati çeken araç, bununla birlikte her bir yolcuya “dönebilme” özelliğine sahip koltuklarla konfor ve pratiklik sunuyor. Yan aynaların tarihe karıştığı konseptte, aracın etrafını içerideki ekrana yansıtan kameralar kullanılıyor.

Aynı zamanda Skoda’nın tarihinde geliştirdiği, otonom sürüşe elverişli ve tamamen elektrikli ilk araç olan VISION E, markayı dijital dünyaya bir adım daha yaklaştırıyor. Bağlanabilirlik konusunda da önemli özelliklere sahip olan araç, gösterge paneli ve orta konsolda bulunan dokunmatik ekrana ek olarak diğer yolculara da kendilerine ait birer ekran sunuyor. Bu dokunmatik ekranlarla aracın çeşitli donanımlarına ve eğlence sistemlerine erişim mümkün hale geliyor.

Yorumlar