1 Milyonuncu Fiat Egea Üretildi
14 Kasım 2022

Fiat markasının güçlü oyuncusu Egea’nın 1 milyonuncu adedi üretildi. Tofaş Fabrikası’ndaki üretim bandından inen 1 milyonuncu Egea, hibrit motor seçenekli bir Cross oldu.
1 Milyonuncu Fiat Egea Üretildi

 

 

Son 6 yıldır “Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen Otomobili” olan ve 2021’de pazara sunulan dördüncü gövde tipi “Cross” ile Otomotiv Gazetecileri Derneği tarafından “Türkiye’de Yılın Otomobili” seçilen Egea, 2022 yılının Mart ayından itibaren Sedan, Hatchback, Cross ve Cross Wagon gövde tiplerinde yeni nesil hibrit motor seçeneğiyle Fiat showroomlarındaki yerini almıştı. Fiat markasının 2019 yılından bu yana Türkiye Otomotiv Pazarının lideri olduğunu ve Egea modelinin bu başarıdaki önemli katkısına değinen Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Egea, farklı müşteri ihtiyaçlarına yönelik gövde seçenekleri, sınıfının en üst seviyesindeki sürüş özellikleri, hibrit motor seçeneği, tasarım ve teknolojinin ayrıcalıklarına geniş kitlelerin ulaşabileceğini ispatladı. Lansmanından bugüne yenilenen, sürekli büyüyen ürün yelpazesiyle bir başarı hikayesi oldu. Türkiye’de tek olan bağlanabilirlik teknolojisi Fiat Connect liderliğimizi pekiştirdi. Egea, başından itibaren Tofaş imzasını taşıyan küresel bir ürün projesi olarak şirket tarihimizde ve otomotiv sanayiinde özel bir yere sahip” dedi.
Stellantis’in önde gelen üretim ve Ar-Ge merkezlerinden olan Tofaş’ın  1,2 milyar dolar yatırımla dünya pazarlarına sunduğu Fiat Egea Ailesinin  1 milyonuncu otomobili üretildi. Tofaş Fabrikası’ndan banttan inen 1 milyonuncu Fiat Egea, “Cross Hybrid” oldu. 
Böylece, Tofaş’ta üretilen toplam araç sayısı da 6,8 milyonu aştı. Bursa’da geliştirilip üretilerek dünyanın pek çok farklı noktasına  ihraç edilen Fiat Egea,  ülkemizdeki rekor satışının yanı sıra, 590 bin adetlik ihracat performansıyla da Türkiye’nin otomotiv ihracatına çok önemli bir katkı sağlıyor. 
 
“Egea, 2015 Yılından Bu Yana Büyüyen Ürün Yelpazesiyle Bir Başarı Hikayesi”
Fiat’ın 2019 yılından bu yana Türkiye Toplam Otomotiv Pazarının lideri olduğuna değinen ve Egea modelinin bu başarıda önemli katkısı olduğuu söyleyen Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu,  Tofaş'ın üretim ve Ar-Ge gücünü yansıtan Egea'nın, pazara sunulduğu günden  itibaren, tam altı yıldır “Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen Otomobili” olduğunu ve başarısını bu yıl Egea ailesine katılan yeni üyeler ve hibrit motorlu versiyonlarıyla perçinlediğini söyledi.

Yorumlar