Yenilenen City Türkiye'de!
06 Eylül 2021

Honda City, Elegance ve Executive donanım seçenekleriyle 11 Eylül 2021 tarihinde Türkiye’de satışa çıkıyor.
Yenilenen City Türkiye'de!

 

 

Birinci nesli 1996 yılında yola çıkmaya başlayan Honda City, Türkiye pazarına geri dönüyor. City, Honda’nın Türkiye’deki en geniş sedan ürün gamına yönelik ilk adımı temsil ediyor. Yeni City aynı zamanda Honda Türkiye’nin sedan ailesinin güçlenmesine katkı sağlıyor. Honda mühendisleri ve tasarımcıları tarafından dikkat çekici ve heyecan uyandıran bir tasarıma sahip olması hedeflenerek yenilenen City, yeni imajı ve özellikleriyle kompakt sedan sınıfında iddiasını ortaya koyuyor. 

Yenilenen City meydan okuyan, kendine güvenen ve dikkat çekici olmak üzere üç temel kavram üzerine geliştirildi.  Bu kavramları bünyesinde barındıran City;  zekice harmanlanan tasarım ve iç hacim özellikleri, gelişmiş güç-aktarma sistemi ile yüksek yakıt verimliliği, sürüş performansı ve konforu ile kullanıcılarına gelişmiş bir yol deneyimi yaşatıyor. Yeni City, çok daha güçlü ve dinamik bir görünüm sergilerken; ayrıca konforlu, fonksiyonel ve rahat iç mekanıyla dikkat çekiyor.

Yeni Honda City; Platin Beyaz, Yakut Kırmızı, Altın Kahverengi ve Meteor Gri olmak üzere dört farklı gövde rengi ile satışa sunuluyor. Akıllı bir sedan seçimi yapmak isteyenlerin ilk tercihi olmaya hazırlanan 5’inci nesil Honda City, 11 Eylül 2021 Cumartesi günü 219 bin TL’den başlayan fiyatlarıyla Honda bayilerinde müşteriyle buluşuyor.

 

Dikkat çekici sportif sedan tasarımı ile uyumlu LED aydınlatma teknolojisi

Sportif tasarımıyla güçlü sedan duruşuna farklı bir yorum getiren yeni City, dış tasarımıyla güven vermeyi ve aynı zamanda etkileyici bir izlenim bırakmayı başarıyor. Önden arkaya her bir ayrıntısı büyük bir özenle işlenen, keskin hatların hakim olduğu, çekici, sportif ve dinamik bir görünüm sunan yeni City’nin genel tasarımını DRL (Gündüz Sürüş Farı) ve otomobilin genişlik algısını artıran LED teknolojisine sahip stop lambaları gibi en ileri teknolojilerin kullanımı tamamlıyor.

Tasarımcılar tarafından gövde oranları yeniden yorumlanan City’de önden arkaya doğru karakter çizgisi A sütunun alt noktasından arkaya kadar uzanıyor ve böylece yandan bakıldığında normalde olduğundan daha uzun görünüyor. Görüş açılarını daha da iyileştirmek için aynalar kapı sacına monte edilirken; uzun burun tasarımına ek olarak daha alçak ve uzun tasarlanan bagaj da otomobilin modern tasarımına katkı sağlıyor.

Honda’nın üst sınıf sedan modeli Accord ve Civic’te de kullanılan ön ızgara tasarımı yeni City’ye güçlü ve modern bir görünüm kazandırıyor.  “İleri teknolojik aydınlatma” konseptine dayanan farların tasarımı hem gündüz hem de gece dikkat çekici ve özgün bir görünüm sunuyor. Halojen veya LED olmak üzere iki farklı versiyona sahip olan ön farlar entegre DRL (Gündüz Sürüş Farları) ile markanın güncel tasarım dilini yansıtıyor. Deniz kabuğu tasarımına sahip LED ön farlar altı adedi kısa ve üç adedi ise uzun far olmak üzere birçok hücreden oluşuyor. Modern ve teknolojik tasarıma sahip DRL farlar tüm versiyonlarda standart olarak sunuluyor.

Özgün ışık imzasıyla gündüz olduğu kadar gece sürüşlerinde de karakteristik bir görünüm sunan LED arka stop lambaları tüm versiyonlarda standart olarak yer alırken; enerji tüketimini düşüren ve daha parlak bir aydınlatma sağlayan LED teknolojisi ile otomobilin arkadan bakıldığında genişlik algısı daha da güçleniyor. Yanlara doğru dönen stop lambaları karakteristik bir görünüm sunuyor. Köşelere entegre edilen ve öne doğru kıvrılan sinyal lambaları şık bir görünüm sunarken; gece sürüş güvenliğini destekliyor. Bagaj kapağının ucundaki yukarıya doğru kıvrım hem daha sportif bir görünümü destekliyor hem de otomobilin aerodinamik performansına katkı sağlıyor. Eğimli arka cam ile birlikte bagaj kapağına kadar uzanan C sütunu bir yandan sportif bir siluet sunarken; ön ve arka tampon ile kapıların omuz çizgisi yüksek tutularak güvenlik hissi destekleniyor.

Donanım versiyonuna bağlı olarak farklı jant seçenekleri bulunan yeni City’de modelin karakterini ve görünümünü tamamlayan sportif tasarımlı çok kollu 16 inçlik alaşım jant seçenekleri ile üstün bir aerodinamik verimlilik sunuluyor.

 

Ferah ve aydınlık tasarım çizgisiyle vurgulanan iç mekan

Ferah ve geniş bir iç mekan kullanımı hedefleyen yeni City, eğlenceli ve keyifli bir sürüş deneyimi yaşatmayı vaat ediyor. Honda, şehir yaşamının stresini kullanıcıları için azaltan rahat bir iç mekan sunmayı hedeflerken; buna bağlı olarak konforlu ve ideal sürüş pozisyonunu sağlayan ön koltuklar sunuyor. Arka koltuklarda da üstün bir konfor seviyesine ulaşılan Yeni City’de, 10’uncu nesil Civic’e göre 20 mm daha geniş arka yolcu diz mesafesi oldukça ferah bir iç mekan sunmakla kalmıyor ayrıca arka koltuk yolcularına ileri düzey bir görüş alanı da sunuyor. Yeni Honda City’de yan aynalar kapı paneline konumlandırıldı. Böylece daha geniş bir görüş açısı sağlamak ve özellikle dönüşlerde yayaların daha rahat görülmesi için ön direk ile kapı aynası arasında net bir boşluk oluşturuldu.

Genel iç mekan konseptine hakim olan ferahlık ve aydınlık yaklaşımı konsol tasarımında da sürdürülürken; yalın tasarımıyla ön konsol kabin içindeki ferahlık yaklaşımını destekliyor. Konsolda kullanılan malzemeler yüzeye dokunma hissi uyandırırken; yer yer kullanılan metalik yüzeylerle birlikte kabin içindeki kalite görünümü artıyor. Havalandırma çerçeveleri ve düğmelere uygulanan dekoratif yüzeyler modern bir görünüm sağlarken; hoparlör bölgesinde kullanılan metalik yüzeyler estetik ile işlevi harmanlıyor. Yatay bir mimariye sahip olan ön konsol omuz çizgisiyle bütünleşerek devamlılık sağlıyor ve yüksek omuz çizgisi ise kabin içindeki güvenlik duygusunu yükseltiyor.

Yeni City’de iç mekanda dikkat çeken ve kullanımı kolay gösterge paneli, kullanıcıya tüm önemli sürüş bilgilerini okunaklı bir şekilde iletiyor. Analog göstergede ibreler yalın bir tasarımla okunaklı bir yapı sunarken; beyaz aydınlatmaya sahip standart göstergeler ekonomik sürüşü teşvik etmek ve eğlenceli hale getirmek için sürücünün ekran aydınlatmasını eko sürüşlerde yeşil renge dönüştürüyor. Otomobilin yeni tasarlanan iskeletine uygulanan hafif yapı tekniği sayesinde Honda City arka koltuk yolcularına oldukça cömert bir diz ve bacak mesafesi sunuyor.

Premium görünümüyle City’nin kalite algısını yükselten ve ön mekanı ikiye bölen konsol mimarisi, ön yolculara kişisel bir alan yaratıyor. İki adet bardak tutucu ve bir adet geniş saklama alanı, işlevselliğe gösterilen özeni yansıtırken; orta konsolda 600 ml şişe için uygun iki adet şişe tutucu, ayrıca ön ve arka kapılarda 1 litrelik şişe tutucu daha bulunuyor. Ayrıca el freni kolunun sağında ve solunda saklama alanları bulunuyor. Arkadaki yolcular için ise 1,5 litrelik plastik şişeler için şişe tutucu yer alıyor.  Şişe tutucular dışında geniş torpido gözü ve saklama alanları kabin içinde kullanım kolaylığı yaratırken; ön koltuk sırtlıklarında akıllı telefon tutucu olarak kullanılan ek cepler bulunuyor. Tüm bu fonksiyonel özelliklerin yanı sıra yeni City’de uzun arka aks çıkıntısının da katkısıyla 519 litre ile oldukça geniş bir bagaj hacmi sunuluyor. Böylece hem şehir içi hem şehir dışı yolculuklarda bagajın büyüklüğü kullanım kolaylığı sağlarken; kabin içinin yük taşımak için kullanılmasının önüne geçiliyor.

 

Yüksek verimli motor performansı

Yeni City’nin sıralı dört silindirli 1.5 litre i-VTEC benzinli motoru 121 PS (89 kW) maksimum güç ve 145 Nm maksimum tork üretiyor. CVT şanzımanla kombine edilen motor bünyesindeki Honda'ya özel yüksek hassasiyetli supap kontrol teknolojisi; yüksek yakıt verimliliği ve performansı bir arada sunuyor. Yüksek güç üreten motoru ile gelişmiş yakıt ekonomisini aynı potada eriten City’de, yakıt tüketimini ve CO2 emisyon değerlerini düşürmek amacıyla iyileştirmeler yapıldı. Keyifli sürüş deneyimi sunan yeni City, 139 gr/km (WLTP) CO2 emisyonu ve 6,2 lt/100 km (WLTP) değerleri ile yakıt ekonomisiyle fark yaratıyor.

Motorun alt ve orta devirde kullanıma sunduğu yüksek tork seviyesi ile gelişmiş bir yakıt verimliliği sunulması, en dikkat çekici özelliği olarak öne çıkıyor.  Akıllı supap kontrolü ile tork, ilk hareket anından itibaren 4.000 d/d’ye kadar önemli ölçüde artarken; hem şehir içi hem şehir dışındaki virajlı yollarda da yüksek çekiş gücü kendini hissettiren motorun yakıt verimliliği göze çarpıyor. Motorun yanma, emme, soğutma gibi farklı işlemlerinde kullanılan çeşitli teknolojiler ile motorun verimliliği ve performansı artırıldı.

1.5 litre i-VTEC motor ile sunulan M-CVT şanzımanın, geleneksel manuel veya kademeli otomatik şanzımanlar gibi sabit dişli oranları yerine birbirine bakan ve motor torkunu metal bir kayışla ileten koni şeklinde iki kasnağı bulunuyor. CVT şanzımanlar, oranlı bir şanzımanla elde edilemeyen 2,5 ve 3,8 gibi vites oranları rahatlıkla ayarlayabiliyor. Böylece motor her zaman en verimli devirde kullanılabiliyor ve yakıt verimliliği artırılıyor. M-CVT şanzıman, çevresel performansta büyük bir gelişme sağlarken; homojen bir hızlanma sağlıyor. Elektrikli yağ pompası düşük basınç ve düşük debi durumlarında CVT’yi çalıştırmak üzere devreye giriyor. Normal modda ilk kalkış veya anlık hızlanma gibi yüksek basınç ve yüksek akış gerektiren durumlarda ise mekanik yağ pompası eskisi gibi debi sağlamaya devam ediyor. CVT, vites oranını sorunsuz bir şekilde değiştirerek yakıt verimliliğini ve motor devrini sürekli kontrol ediyor.

Honda mühendisleri, yeni City’de üstün sürüş konforu ile gelişmiş yol tutuş dinamiklerini bir arada sunmak için süspansiyon sistemi üzerinde büyük bir özenle çalıştı. Yeni City’de, amortisörün yayında ve milinde yapılan optimizasyon ile alışagelmiş yapı ile karşılaştırıldığında yüzde 150’ye kadar iyileştirme elde edildi.

Daha sessiz bir kabin içi

Yeni Honda City’de rahat ve konforlu bir yolculuk için son derece sessiz bir kabin kullanıma sunuluyor. City’de ilk kez uygulanan ‘Değişken Kalınlıkta İnce Yalıtım’ ile minimum ağırlıkla motor gürültüsünü azaltan bir yalıtım çözümü devreye giriyor. A ve B sütunlarına uygulanan sprey köpük ile kimyasal elyaf uygulaması yüksek frekanslı gürültüyü önemli ölçüde azaltıyor. Uygulama, sessizliği önemli ölçüde artırırken; 1,4 mm’lik ön konsol alt plaka kalınlığı sayesinde yüksek rijitlik seviyesi sağlanıyor.

Gelişmiş multimedya çözümleri

Orta konsoldaki 8 inçlik ekrana sahip bilgi-eğlence sistemi; yansıma yapmayan ekran teknolojisi ile her an rahat bir görüş sağlıyor. Birçok bağlantı seçeneğini destekleyen sistem, USB veya Bluetooth üzerinden akıllı telefon bağlantısı sunuyor. Orta konsolun alt kısmında bulunan saklama alanında ayrıca bir ACC ve 2 adet USB soketi bulunuyor. Telefon saklama alanıyla USB soketinin aynı alanda olması kablo karmaşasının önüne geçerek kolay bir kullanım alanı sunuyor.  Yeni City’nin bilgi-eğlence sistemi, Apple CarPlay ve Android Auto dışında web bağlantılarını da desteklerken; kullanıcı, haritalar ve araç navigasyon sistemleri gibi çeşitli akıllı telefon uygulamalarına ait görüntüleri ekrana yansıtabiliyor. Bilgi-eğlence sisteminin ses ayarları direksiyon üzerindeki kumandalar ile yönetilirken, aynı zamanda ekran üzerinde geri-görüş kamerasına ait görüntü de yer alıyor. City’de bulunan eCall sistemi ise olası bir kaza anında hava yastığının açılmasıyla çağrı merkezini otomatik olarak bilgilendiriyor, bağlı akıllı telefona çağrı merkezinden gelen arama sayesinde de yolcular acil yardım talebinde bulunabiliyor.

Anahtarsız giriş ve kapsamlı güvenlik teknolojileri

Yeni Honda City, son derece gelişmiş çarpışma enerjisi sönümleme mimarisi ve üstün bir güvenlik performansı sunuyor. Ayrıca ön tarafta olası bir çarpma anında yayalara zarar vermemek için darbeyi yumuşatan bir yapı uygulanıyor. City, özel enerji sönümleme bölgeleriyle gerek önden gerekse de yandan çarpışmalarda üstün çarpışma güvenliği sunuyor.  

Yeni City, anahtarsız giriş ve çalıştırma sayesinde kullanıcılara konforlu ve zahmetsiz bir kullanım imkanı sunuyor.

Honda mühendisleri tarafından geliştirilen ve dünyada ilk olmalarıyla öne çıkan, sürücü ile yolcu koltuklarında yer alan dahili basınç tutma özelliğine sahip i-SRS hava yastıkları, yeni City’nin güvenlik donanımları arasında bulunuyor. 2002 yılından bu yana farklı Honda modellerinde kullanılan yan perde hava yastığı, yandan çarpışma anında yolcunun kafasına alacağı darbeyi yumuşatıyor. Aynı zamanda yan hava yastıkları da hem yolcu koruma performansını artırıyor hem de yaralanmaları azaltmayı amaçlıyor. Yeni Honda City, araç içi pasif güvenlik önlemleri ile öne çıkarken; kompakt boyutlu hava yastığı ve hafif fünye ile üstün bir yolcu koruma performansı sağlıyor. Boyun zedelenmesini önleyen ön koltuklardaki koltuk sırtlığı, arkadan düşük hızlı çarpışmalarda gövdeyi destekliyor ve koltuk başlığı yolcuların boyunları üzerindeki yükü azaltıyor.

Yorumlar