YENİ MERCEDES E SERİSİ AİLESİ TAMAMLANDI
24 Ekim 2020

Mercedes E-Serisi ailesi yeni 1.355.000 TL’den başlayan E 300 Coupé ve 1.558.000 TL’den başlayan E 300 Cabriolet ile tamamlandı.
YENİ MERCEDES E SERİSİ AİLESİ TAMAMLANDI

Mercedes-Benz E-Serisi Coupé ve Cabriolet, üst sınıf model ailesinin çekici ve heyecan uyandıran üyeleri olarak Türkiye’de Ekim itibarıyla satışa sunulmaya başlandı. E 300 Coupé 1.355.000 TL başlangıç fiyatıyla, E 300 Cabriolet ise 1.558.000 TL başlangıç fiyatı ile satışa sunuldu. Her iki araçta 2.0 litrelik turbo beslemeli 4 silindirli benzinli motor 258 BG güç üretirken EQ Boost adındaki elektrikli destek ünitesi sayesinde anlık olarak 14 BG’lik ek bir güç daha kullanıma dahil ediliyor. İçten yanmalı motorun sağladığı 370 Nm’lik maksimum torka ek olarak EQ Boost desteği anlık olarak 150 Nm ile ivmelenmeye katkıda bulunuyor. Standart donanımdaki 9G-TRONIC otomatik şanzımanın da katkısıyla 6,7 ile 7,4 lt/100 km arasında değişen karma yakıt tüketimi sunabilen araçların maksimum hızları elektronik olarak 250 km/s ile sınırlandırılmış durumda.

Her iki model de kapsamlı güncelleme ile daha çekici ve daha da heyecan uyandıran bir yapı kazandı. Özellikle ön bölüm olmak üzere tasarım daha sportif olacak şekilde yenilendi. Standart olarak sunulan Tam-LED ön farlar daha ince bir görünüm kazanırken, LED stop lambalarının da iç tasarımı yenilendi. Yine makyajla birlikte iki kapılı modellerin her ikisi de ailenin diğer gövde tiplerinde hayata geçirilen iyileştirmelerden yararlanıyor. Entegre marş jeneratörü ile daha da verimli hale gelen benzinli motor, yeni nesil sürüş destek sistemleri ve bilgi-eğlence sistemi MBUX bunlardan bazıları.

Geleneksel katlanabilir kumaş tavanlı E-Serisi Cabriolet, dört kişiye kadar uzun yol konforu sunuyor. E-Serisi Cabriolet’de elektrikli rüzgar deflektör sistemi AIRCAP ve AIRSCARF ense ısıtma sistemi standart olarak sunuluyor. Kabin içi gürültü konforunu iyileştiren akustik tavan da yıl boyu kullanım konforuna katkı sağlıyor. Kapsamlı çok katmanlı izolasyonuyla tente tavan dört mevsim üstün iklim konforu sunuyor ve rüzgar ile yol gürültüsünü azaltıyor. Bu sayede yüksek hızlarda bile araç içinde konforlu bir şekilde sohbet edilebiliyor. Heyecan uyandıran coupe gövde orantıları ve dört kişiyi rahat ettiren geniş iç mekânıyla E-Serisi Coupé, etkileyici Gran Turismo tasarım ve özelliklerini en güncel teknolojilerle birleştiriyor.

Yorumlar