MERCEDES-BENZ S-SERİSİ İLKLERLE GELİYOR
29 Temmuz 2020

Yeni nesil Mercedes-Benz S-Serisi arka koltuk ön hava yastığı başta olmak üzere birçok ilk ile yollara çıkacak.
MERCEDES-BENZ S-SERİSİ İLKLERLE GELİYOR

Eylül ayında dünya lansmanı gerçekleşecek olan Yeni Mercedes-Benz S-Serisi’nin ikinci ön gösteriminde güvenlik teknolojilerine ağırlık verildi. Yeni S-Serisi, arka koltukta seyahat eden yolcular için, önden gelen darbelere karşın açılan hava yastığının sunulduğu ilk otomobil oluyor. Yeni S-Serisi ayrıca E-ACTIVE BODY CONTROL ile beraber çalışan yeni PRE-SAFE® Impulse Side teknolojisi sayesinde yandan alınan darbelerde aracı yükselterek yolcularını koruyor. Bir diğer yenilik olan Arka Aks Yönlendirmesi sayesinde Yeni S-Serisi, arka aksındaki direksiyon açısını 10 dereceye kadar artırarak kompakt bir otomobil kadar kıvrak ve kullanışlı bir yapı sunuyor.  Yeni S-Serisi’nin yenilikleri arasında geliştirilen Aktif Park Asistanı ve yeni 3-Boyutlu 360 derecelik kamera sayesinde park yerine girme, park yerinden çıkma ve dar alanlardaki manevralarda sürücü destekleniyor.

Yeni Mercedes-Benz S-Serisi birçok alanda daha akıllı hale geliyor ve sürüş deneyimi yeni bir seviyeye ulaşıyor. MBUX’un dijital yenilikleri dışında sürüş keyfini artıran ve aynı zamanda sürüşü daha da güvenli hale getiren yenilikler devreye alınıyor. Daha geniş dönüş açısına sahip arka aks yönlendirmesi ve arka hava yastığı gibi güvenlik yenilikleri bunlardan bazıları. Ayrıca yeni bir özellik olarak PRE-SAFE® Impulse Side, olası bir yandan çarpma öncesinde aktif yürüyen aksam E-ACTIVE BODY CONTROL ile aracı yükseltiyor. Sürekli olarak gelişmeye devam eden sürüş destek sistemleri, otonom sürüş yolunda önemli bir adım oluşturmaya devam ediyor. Geliştirilmiş ortam sensörleri sayesinde, örneğin park yardımcıları artık manevra yaparken sürücüyü daha iyi destekleyebiliyor. MBUX’un sezgisel kullanıma entegrasyonu sayesinde görselleştirme tamamen yeni bir boyuta ulaşıyor.

Sürüş destek sistemlerinin daha da gelişmesi mümkün mü? Evet, yeni S-Serisi, Mercedes-Benz’in kazasız sürüş vizyonuna bir adım daha yaklaşıyor. Sürücü, sürüş esnasında çok sayıda yeni veya daha da geliştirilmiş sürüş destek sistemi tarafından destekleniyor. Bu sayede günlük kullanımlarda sürücünün üzerindeki stres azaltılıyor ve sürücü daha rahat ve daha güvenli bir sürüşün keyfini sürebiliyor. İlave günlük sürüş koşullarıyla daha da geliştirilen sürüş destek sistemleri, olası bir tehlike anında yaklaşmakta olan bir çarpışmaya uygun tepki vermek ve ideal koşullarda bunu önlemek için sürücüyü destekliyor. Aktif Park Asistanı ve yeni 3-Boyutlu 360 derecelik kamera, park yerine girme, park yerinden çıkma ve dar alanlardaki manevralarda sürücüyü destekleyerek hayatını kolaylaştırıyor.

Yorumlar