EN GÜÇLÜ DÖRT KAPILI ASTON MARTIN
01 Şubat 2016

Yeni Rapide S, bugüne kadar üretilen en güçlü dört kapılı Aston Martin olma özelliği ile showroomlardaki yerini aldı.
EN GÜÇLÜ DÖRT KAPILI ASTON MARTIN

İngiliz otomobil üreticisi Aston Martin’in yeni lüks GT’si, performans ve lüksü bir arada yaşatmak için yeniden tasarlandı. Daha geniş ve tek parça ızgarası ile etkileyici ve heybetli bir yeni yüze sahip olan Aston Martin Rapide S, dört kapılı lüks spor otomobil unvanını kanıtlamak için geliyor.

Kaputunun altında yeni nesil 6,0 Litrelik V12 motor bulunan Rapide S, bir önceki nesil motora kıyasla ’lik artışla, 6,750 devirde 558 HP güç üretiyor. Motorun torku ise 5000 devirde 620 Nm’ye yükseltildi. Daha düşük devirlerde daha yüksek sunacak şekilde optimize edilen motor Rapide S’i 0’dan 100 km/s’ye 4,9 saniyede hızlandırırken 305 km/s maksimum hıza imkan tanıyor. Yüksek güç ve torkta meydana gelen ciddi artışlara rağmen, CO2 emisyonları 355 gr/km’den %7 düşüşle 332 gr/km’ye düşerken yakıt tüketimi ise 14,9 lt/100 km olarak veriliyor.

Modern teknolojinin bütün nimetlerinden yararlanan Aston Martin Rapide S Adaptif Süspansiyon Sistemi ADS ile kullanıcısına; ‘Normal’, ‘Spor’ ve ‘Yol’ gibi 3 farklı sürüş modundan birini seçme alternatifi sunuyor. 

Yorumlar