BMW’DEN ELEKTRİKLİYE YATIRIM
11 Ocak 2020

BMW Group, iNEXT İçin Dingolfing Fabrikası'na 400 Milyon Euro’luk Yatırım Yaptı
BMW’DEN ELEKTRİKLİYE YATIRIM

BMW, yüzde yüz elektrikli modeli BMW iNEXT ve gelişmiş otonom sürüş teknolojisine sahip diğer modelleri için Avrupa’daki en büyük tesisi olan Dingolfing Fabrikası’na yaklaşık 400 milyon Euro’luk yatırım yaptı. BMW iNEXT 2021 yılında yollara çıkacak.

Yıllık 330 bin otomobilin üretildiği Dingolfing’de, 2021’de gerçekleşecek BMW iNEXT lansmanıyla birlikte tek bir bant üzerinde, hem yüzde yüz elektrikli, hem plug-in hibrit, hem de içten yanmalı motorlu otomobillerden oluşan bir karma portföy üretilecek. Halihazırda plug-in hibrit araçlar Dingolfing tesislerindeki üretimin yaklaşık yüzde 10’nu oluştururken, BMW iNEXT fabrikanın ilk yüzde yüz elektrikli otomobili olacak.

Dingolfing, esnek üretim yapısı sayesinde farklı pazarların değişken ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde planlanıyor. Yatırımın tamamlanmasıyla birlikte Dingolfing tüm dünyadaki BMW tutkunlarına ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak üzere, farklı sürüş teknolojilerini kapsayan birden fazla çözüm yolu sunulabilecek.

Dingolfing’de üretilecek olan BMW iNEXT yeni bir model olmanın ötesinde, otomotiv sektöründe inovasyona ve otonom sürüşe öncülük eden yeni nesil teknolojilerin de gelişim yolunu şekillendirecek. Tesis üretim altyapısıyla gelecekte üretilecek diğer modelleri de besleyecek olan BMW iNEXT ile birlikte, daha verimli ve yüksek ölçekli bir kapasiteye ulaşmış olacak.

Yorumlar